ELIVE JAZZ HAPPENING

ELive Jazz Happening 2019

Program:

 • Osmo Ikonen
 • Söderbacka-Matikainen Duo feat. Joonatan Rautio
 • Mikael Svarvar

Kom med i evenemangets Facebook event!

ELive Jazz Happening är ett tvåspråkigt och hemtrevligt musikevenemang med låg tröskel som nu ordnas för andra gången. ELive Jazz Happening 2019 artister är Osmo Ikonen, Söderbacka-Matikainen Duo featuring Joonatan Rautio och Mikael Svarvar. Först i tur får man höra Söderbacka-Matikainen Duo featuring Joonatan Rautio (saxofon) som tillsammans bjuder på en stämningsfull instrumental jazzkonsert. Rautio är en av landets mest uppskattade jazzmusiker och han representerar den internationella eliten inom sitt eget instrument. Söderbacka-Matikainen Duo har sedan år 2011 samarbetat med flertalet av landets främsta jazzmusiker och aktivt ordnat konsertverksamhet, såsom konsertserien ”Musik Mitt i Vardagen”. Till näst intas scenen av sångare/pianist Mikael Svarvar som bjuder på en repertoar av egna och lånade soul/gospel låtar. Mikael är en själfull sångare och skicklig musiker som har i över 20-års tid gjort egen karriär inom denna musikstil. För många av oss är Svarvar också bekant som kapellmästare från YLEs svenskspråkiga musikprogram eller som energisk gospelkör ledare i Österbotten. Evenemangets huvudartist Osmo Ikonen bjuder på svängig inhemsk soulmusik och några av hans egna favoritlåtar. Osmo uppträder tillsammans med Karlebybaserade gruppen Soul What?. Osmo Ikonen är en av landets främsta artister och han är känd bland annat från Suomi Love TV-programmet och för sin medverkan i gruppen Sunrise Avenue.

 

Klo.18:00 Söderbacka-Matikainen Duo
featuring Joonatan Rautio

Joonatan Rautio – saxofon
Martin Söderbacka – gitarr
Eevalotta Matikainen – kontrabas

Klo. 18:40 Mikael Svarvar Band

Mikael Svarvar – sång, piano
Stefan ”Kilju” Lindblom – bas
Tuukka Aitoaho – trummor
Martin Söderbacka – gitarr

Klo. 20:00 Osmo Ikonen & Soul What?

Osmo Ikonen – sång
Martin Söderbacka – gitarr
Eevalotta Matikainen – bas
Mikael Svarvar – keyboards
Jaska Lukkarinen – trummor
Joonatan Rautio – saxofon

Plats och tid

Biljettpriser:

 • Förhandsköp 22€ 
  Förhandsköp med S-Förmånskort 19€
  (+ eventuella behandlingavg. och lev. avg.)
 • Vid dörren 25€

Biljetternas försäljningsställen bl.a.

 • Luckan Karleby
 • Prisma Karleby
 • Hotel Kokkola (öppet 24h)
 • Mediakulma, Strandgatan 10 Karleby
 • Campus Allegro Jakobstad
 • Prisma Ylivieska

Följ med också på social media:
#elivejazzhappening
#elivejazzhappening2019
#elivejazzhappening2018

ELive Jazz Happening 2019 understöds av:

Elive jazz happening 2018

ELive Jazz Happening – ett tvåspråkigt musikevenemang  som ordnades för första gången sommaren 2018. Evenemanget tog plats i den idylliska miljön vid innergården vid Vohvelikahvila som ligger intill Långbrogatan i Karleby centrum. ELive Jazz Happening var en del av Karleby sommarveckans program och evenemanget understöddes av Centret för Konstfrämjande, Svenska Kulturfonden,  Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden rs., Karleby Stad, Keski-Pohjanmaan Konttoripiste, Hotelli Kokkola och Seritec.

ELive Jazz Happening 2018 program bestod av Jesse Kaikuranta som framförde stämningsfulla och magiska tolkningar av jazzlåtar på svenska, finska och engelska, häpnadsväckande jazzgitarrism av en utav världens top 20 titulerade jazzgitarrister, Teemu Viinikainen, som gjorde en virtuosisk och känslorik solokonsert. Kvällen avslutades med soul och jazz av super-energiska, själfulla och medryckande Soul What? Feat. Joonatan Rautio och deras 10-års jubileumskonsert.

ELive Jazz Happening 2018:
Soul What? feat. Joonatan Rautio – ”People”

ELive Jazz Happening

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Share This