Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

#elivejazzhappening#elivejazzhappening

ELive Jazz Happening 2018 

Vohvelikahvila, Kokkola
Torstai 05.07.2018 klo.18-22
Tapahtuma on ikärajaton (ei anniskeluoikeuksia).

Ingen åldersgräns (ingen alkoholservering). *svensk text nedan

*english text below

 

Artists:

Jesse Kaikuranta sings Jazz klo.18-19

Teemu Viinikainen Solo klo.19:30-20:30

Soul What? feat. Joonatan Rautio klo.20:45-21:45

 

Hintatiedot:

Ennakkoon 21€

Ennakkoon S-Etukortilla 18€

Portilta 25€

(alle 10-vuotias ilmaiseksi aikuisen seurassa)

(under 10-åring gratis inträde i sällskap med vuxen)

 

TICKETS / LIPUT / BILJETTER

 

https://www.facebook.com/events/2111960332370851/

 

 

ELive Jazz Happening 2018 Jesse Kaikuranta Sings Jazz, Teemu Viinikainen Solo, Soul What? Feat. Joonatan Rautio.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä ELive Jazz Happening on kodikas ja matalankynnyksen musiikkitapahtuma aivan Kokkolan keskustassa. Tapahtumapaikkana toimii idyllinen Vohvelikahvilan sisäpiha, joka sijaitsee Pitkänsillankadun varrella olevassa museokorttelissa. ELive Jazz Happening on osa Kokkolan Kesäviikkojen ohjelmaa.

 

Vuoden 2018 ELive Jazz Happeningissä kuullaan laulaja Jesse Kaikurannan upeita tulkintoja jazzsävellyksistä, Suomen arvostetuimman jazzkitaristin, Teemu Viinikaisen, pysäyttävä soolokonsertti sekä Soul What? feat. Joonatan Rautio soul/jazzyhtyeen äärimmäisen energinen ja mukaansa tempaava 10v. juhlakonsertti.

 

OHJELMA:

 

Jesse Kaikuranta Sings Jazz:

Jesse Kaikuranta - laulu

Martin Söderbacka - kitara

Eevalotta Matikainen - kontrabasso

Mikael Svarvar - piano

Toni Porthén - rummut

 

Jesse Kaikurannan sielukas lauluääni sekä musiikin taidokas tulkinta antavat illan aikana kuultaville jazzsävellyksille kosketuspintaa, johon jokaisen on helppo tarttua. ”Voice of Finland” tv-ohjelmasta suuren yleisön tietoisuuteen noussut Kaikuranta on viime vuosina tuonut oman soundinsa Suomen moderniin iskelmämusiikkiin. Illan aikana on luvassa suoraan sydämiin meneviä vahvoja melodioita, tunnelmia, puhuttelevia tekstejä sekä improvisaatiota. Ohjelmistossa kuullaan kappaleita mm. Viktoria Tolstoylta, Wayne Shorterilta ja Dianne Reevesiltä. Jesse Kaikurannan kanssa lavalla ovat Söderbacka-Matikainen Duo, pianisti Mikael Svarvar sekä rumpali Toni Porthén. Söderbacka-Matikainen Duo & co. esittävät kappaleet Kaikurannan kanssa tuttuun jazzahtavaan tyyliinsä omilla mausteillaan.

 

@jessekaikurantaofficial

www.facebook.com/soderbackamatikainenduo

 

 

Teemu Viinikainen Solo

Teemu Viinikainen - kitara

 

Teemu Viinikainen on yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista jazzkitaristeista. Hänen soitossaan ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat tärkeitä elementtejä, mutta päällimmäisiksi tuntemukseksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi. Viinikainen on kitaristina sielukas, mielikuvituksellinen ja kekseliäs virtuoosi, joka löytää kitarasta yhä uusia, kiinnostavia ilmaisutapoja. Kokkolalaisille kuuntelijoille Viinikainen on tuttu mm. Jukka Perkon Avara-yhtyeen sekä Streamline Jazztettin riveistä, jonka kanssa hän oli Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin vieraana muutama vuosi sitten. Viinikainen oli myös Kokkolalaisen Söderbacka-Matikainen Duon vieraana ”Musiikkia arjen keskellä” -projektissa keväällä 2017. Laajaa arvostusta nauttiva Viinikainen on huomioitu mm. Suomen jazzliiton Yrjö-palkinnolla ja Sony jazzpalkinnolla. Kansainvälisestikin huomiota herättänyt Viinikainen on luokiteltu maailman 20 parhaan jazzkitaristin joukkoon kriitikko Stuart Nicholsonin johdosta. Viinikainen on esiintynyt menestyksekkäästi kansainvälisten huippunimien kuten Joe Lovanon, Vince Mendozan, Randy Breckerin, Dave Liebmanin, Tim Hagansin ja Jeff Tain Watts kanssa. Viinikainen kuuluu Suomen jazzkentän kärkinimiin ja on mukana lukuisissa kotimaissa huippuyhtyeissä. Tämän lisäksi hän on myös esiintynyt useimpien kotimaisten sinfoniaorkestereiden solistina ja tehnyt yhteistyötä klassisten muusikoiden kanssa myös pienemmissä kokoonpanoissa.

 

Konsertissa kuullaan Teemun suosikkikappaleita, jotka ovat kulkeneet hänen mukanaan jo vuosien ajan. Versiot ovat joka kerta uusia ja erilaisia ja ilmentävät kulloistakin konserttihetkeä. Luvassa mm. Crying Time, Rakastan sinua elämä ja Goodbye Pork Pie Hat.

 

www.teemuviinikainen.com

@teemuviinikainenguitarist

 

Videoklippi:

”Crying Time”

https://www.youtube.com/watch?v=b0QH_U56Upk

 

 

Soul What? Feat. Joonatan Rautio 10v. juhlakonsertti

Joonatan Rautio - saksofoni

Mikael Svarvar - laulu/piano/wurlitzer

Eevalotta Matikainen - basso/yhtyeen johto

Martin Söderbacka - kitara

Toni Porthén - rummut

 

Kokkolalainen Soul What? Feat. Joonatan Rautio on energinen soul/jazz-kvintetti, jonka intensiivinen live-energia ja yllätyksellisyys puhuttaa keikoilla. Yhtye juhlii ELive Jazz Happeningissä 10 vuotista taivaltaan! Yhtyeen muusikot ovat kovan sarjan ammattilaisia ja tässä yhtyeessä lopputulos on enemmän kuin osastensa summa. Soul What?:n ohjelmisto on kokonaan omaa tuotantoa ja se koostuu tasavertaisesti instrumentaaleista ja englanninkielisistä lauletuista kappaleista. Vuonna 2014 muodostui tämän hetkinen kokoonpano saksofonisti Joonatan Raution liityttyä yhtyeen vakiojäseneksi. 

 

Laulajana yhtyeessä toimii syvällinen tulkitsija ja rytmin taitaja, Mikael Svarvar, joka on tunnettu varsinkin suomenruotsalaisella puolella sielukkaasta äänestään. Yhtyeen Saksofonisti Joonatan Rautio on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita ja edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä huippua. Soul What? yhtyeeseen hän tuo vahvan jazztradition tuntemuksensa pohjalta uutta särmää sekä improvisaatioihin lisää vauhtia ja yllätyksellisyyttä. Joonatan haastaa kanssasoittajiaan kilpa-ajoon, jonka johdosta Soul What? löytää uusille teille ja kiihdyttää menoaan entisestään. Rumpuja yhtyeessä soittaa Kokkolan oma poika, persoonallinen ja äärimmäisen energinen Toni Porthén, joka tunnetaan rajoja rikkovasta soitostaan. Kaksikko Joonatan Rautio ja Toni Porthén ovat tuttu yhdistelmä myös Nassaun Fasaanin riveistä. On varmaa, että luvassa on vauhdikasta menoa ja unohtumattomia hetkiä kun tähän vielä lisätään valovoimainen basisti/yhtyeenjohtaja Eevalotta Matikainen ja nuori kitaristilupaus Martin Söderbacka sekä pääosin heidän säveltämänsä paljon soittajille vapautta jättävät kappaleet, jotka toimivat leikkikenttänä kekseliäälle yhtyeelle. 

 

www.soulwhat.fi

@soulwhatfinland

 

Videopätkiä: 

*laulettu kappale: ”People”

https://www.youtube.com/watch?v=DmM4tR0i1Vg

 

*instrumentaali: "What Lies Ahead"

https://m.youtube.com/watch?v=ARmDYDmRyzw 

 

 

JÄRJESTÄJÄ:

 

Tapahtuman järjestää ELive Music. ELive Music on Keski-Pohjanmaalla, Kokkolassa, sijaitseva suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi toimiva musiikkialan yritys, jota johtavat muusikot basisti Eevalotta Matikainen ja kitaristi Martin Söderbacka. ELive Music palvelut ovat ohjelmatoimisto, konserttien tuottaminen omille yhtyeilleen sekä äänityspalvelut ja äänituotanto. ELive Music ohjelmatoimisto tarjoaa elävää musiikkia kaikenlaisiin tilaisuuksiin. ELive Music:llä on käytettävissään laaja kontaktiverkosto, joka mahdollistaa runsaan kirjon erilaisia musiikkiesityksiä sekä kokoonpanoja, joista mainittakoon vakiintuneet yhtyeet: ”Soul What? Feat. Joonatan Rautio” sekä ”Söderbacka-Matikainen Duo”. ELive Musicin äänituotanto tarjoaa yrityksille sävellettyjä äänilogoja sekä räätälöityä musiikkia esitys- ja mainosvideoihin.

 

www.elivemusic.fi 

www.facebook.com/elivemusicfinland 

www.instagram.com/elive_music 

www.twitter.com/elive_music 

 

Tapahtumaa tukevat: TAIKE, Svensk Kulturfonden ja MES.

 

 

 

 

 

ELive Jazz Happening 2018 Jesse Kaikuranta Sings Jazz, Teemu Viinikainen Solo, Soul What? Feat. Joonatan Rautio.

Torsdag 05.07. 18:00 - 22:00

Vohvelikahvila / Våffelcafé, Långbrogatan 26, Karleby

Ingen åldersgräns till evenemanget.

 

Prisinformation:

Förhansköp 21€

Förhandsköp med S-Förmånskort 18€

Vid porten 25€

(under 10-åring gratis inträde i sällskap med vuxen)

 

TICKETS / LIPUT / BILJETTER

 

https://www.facebook.com/events/2111960332370851/

 

ELive Jazz Happening är ett hemtrevligt och tvåspråkigt musikevenemang med låg tröskel som ordnas nu år 2018 för första gången. Evenemanget tar plats i den idylliska miljön vid innergården vid Vohvelikahvila som ligger på Långbrogatan i Karleby centrum. ELive Jazz Happening är en del av Karleby sommarveckans program.

 

På ELive Jazz Happening 2018 får man höra Jesse Kaikuranta som framför stämningsfulla och magiska tolkningar av jazzlåtar på svenska, finska och engelska samt häpnadsväckande jazzgitarrism då en utav världens top 20 titulerade jazzgitarrister, Teemu Viinikainen, gör en virtuosisk och känslorik solokonsert. Kvällen avslutas med soul och jazz av super-energiska, själfulla och medryckande Soul What? Feat. Joonatan Rautio och deras 10-års jubileumskonsert.

 

PROGRAM:

 

Jesse Kaikuranta Sings Jazz:

Jesse Kaikuranta - sång, Martin Söderbacka - gitarr, Eevalotta Matikainen - kontrabas, Mikael Svarvar - piano, Toni Porthén - slagverk.

 

Jesse Kaikuranta, med sin själfulla och känslorika sångröst, tolkar denna gång jazzstycken på ett personligt och tilltalande sätt. Kaikuranta är för många känd från ”Voice of Finland” tv-programmet och under de senaste åren har han satt sin egen prägel på den moderna iskelmä-musiken. Starka melodier, tilltalande texter och improvisation utlovas då repertoaren består av stycken utav Viktoria Tolstoy, Wayne Shorter och Dianne Reeves. På scen tillsammans med Kaikuranta är Söderbacka-Matikainen Duo & co som framför musiken på sitt eget igenkännbara jazzaktiga sätt kryddat med bl.a. effekter och förnyade versioner.

 

@jessekaikurantaofficial

www.facebook.com/soderbackamatikainenduo

 

 

Teemu Viinikainen Solo

Teemu Viinikainen - gitarr

 

Viinikainen är en själfull och uppfinningsrik virtuos som på ett finurligt och flytande sätt behärskar sitt instrument. Teemus gitarrspel är fylld med sväng, stark närvaro, uttryck och känsla. För publiken i Karleby är Viinikainen känd från bl.a. Jukka Perkos grupper Avara och Streamline Jazztet som gästade Mellersta-Österbottens Kammarorkester får några år sedan. Viinikainen gästade också Söderbacka-Matikainen Duos projekt ”Musik mitt i vardagen” i Karleby på våren 2017. Internationellt har Viinikainen uppmärksammats och blivit rankad till en av världens topp 20 bästa jazzgitarrister av uppskattade kritiker och författare Stuart Nicholson. Viinikainen har spelat med internationellt kända jazzmusiker bl.a. Joe Lovano, Vince Mendoza, Randy Brecker, Dave Liebman, Tim Hagans och Jeff Tain Watts. Teemu hör till toppnamnen inom Finländska jazzen och spelar i flertalet högt uppskattade band och han har också uppträtt som solist för sinfoniorkestrar och big band. Viinikainen har medverkat på tiotals inspelningar och han har också bl.a. blivit tilldelad Finlands jazzförbunds Yrjö-pris och Sonys jazzpris.

I denna konsert får man höra några av Teemus favoritstycken som har följt med honom genom åren. Bland annat stycken Crying Time, Rakastan sinua elämä och Goodbye Pork Pie Hat. Jazzmusikern Viinikainen utlovar att versionerna är varje gång olika och efterliknar varje enskild konsertstund.

 

www.teemuviinikainen.com

@teemuviinikainenguitarist

 

Videoklipp:

”Crying Time”

https://www.youtube.com/watch?v=b0QH_U56Upk

 

 

Soul What? Feat. Joonatan Rautio 10-års jubileumskonsert

Mikael Svarvar - sång/piano/wurlitzer, Eevalotta Matikainen - bas, Martin Söderbacka - gitarr

Toni Porthén - slagverk, Joonatan Rautio - saxofon

 

Karlebys egna grupp Soul What? Feat. Joonatan Rautio är en super-energisk soul/jazz-kvintett som är känd för sin intensiva live energi, virtuosiska improvisationer, själfull sång, rytmiska finurlighet och explosiva rytmsektion. Gruppen firar sin 10års jubileumsår vid ELive Jazz Happening. Soul What? Feat. Joonatan Rautio framför egen musik som består av instrumentala stycken och låtar som sjungs på engelska. Soul What? består av själfulla soul- och gospelsångare/pianist Mikael Svarvar, intuitiva och virtuosiska trumslagare Toni Porthén, kreativa gitarristen Martin Söderbacka och kraftigt verkande basist/band ledare Eevalotta Matikainen. Tillsammans med en av Finlands mest uppskattade jazzmusiker och saxofon virtuos, Joonatan Rautio, bjuder gruppen på musik som man inte fort glömmer.

 

www.soulwhat.fi

@soulwhatfinland

 

Videoklipp:

”People”

https://www.youtube.com/watch?v=DmM4tR0i1Vg

 

instrumental: "What Lies Ahead"

https://www.youtube.com/watch?v=Bpw5ONUKUUk 

 

 

ARRANGÖR:

 

ELive Jazz Happening produceras av ELive Music. ELive Music är ett musikföretag lokaliserat i Mellersta-Österbotten, närmare sagt i Karleby, vars verksamheten leds av musikerna Eevalotta Matikainen och Martin Söderbacka. ELive Music betjänar på svenska, finska och engelska och till tjänsterna hör egen programbyrå, konsertproduktion, ljudproduktion och inspelningstjänster. ELive Music programbyrå erbjuder levande musik till alla slags tillställningar och evenemang. ELive Music producerar och arrangerar regelbundet egna konserter. ELive Music har ett omfattande nätverk till professionella musiker och aktörer inom kultursektorn och kan därmed erbjuda mångsidigt olika musikframföranden och uppsättningar, bl.a. Soul What? Feat. Joonatan Rautio och Söderbacka-Matikainen Duo. ELive Musics  ljudproduktion tjänst erbjuder personliga ljudlogon åt företag samt komponerad musik till reklamvideor.

 

www.elivemusic.fi 

www.facebook.com/elivemusicfinland 

www.instagram.com/elive_music 

www.twitter.com/elive_music 

 

Evenemanget understöds av: Centret för konstfrämjande, Svenska Kulturfonden och MES.

  

 

 

ELive Jazz Happening 2018 Jesse Kaikuranta Sings Jazz, Teemu Viinikainen Solo, Soul What? Feat. Joonatan Rautio.

ELive Jazz Happening is a music event which is held at Vohvelikahvila in Kokkola fifth of July 2018.

 

ELive Jazz Happening 2018 offers magical and touching versions of jazz favorites by artist Jesse Kaikuranta, top notch jazzguitar playing by one of Finlands foremost guitarist Teemu Viinikainen and super-energetic and explosive soul/jazz music by Soul What? Feat. Joonatan Rautio.

 

Price information

Tickets in advance 21€

in advance with S-Etukortti 18€

From the gate 25€

(under 10-year old free entry when attending with parent)

 

TICKETS / LIPUT / BILJETTER

 

https://www.facebook.com/events/2111960332370851/

 

ARTISTS:

 

Jesse Kaikuranta Sings Jazz

Jesse Kaikuranta - vocals, Martin Söderbacka - guitar, Eevalotta Matikainen - double bass, Mikael Svarvar - piano, Toni Porthén - drums

 

@jessekaikurantaofficial

www.facebook.com/soderbackamatikainenduo

 

Teemu Viinikainen Solo

Teemu Viinikainen - guitar

 

www.teemuviinikainen.com

@teemuviinikainenguitarist

 

Soul What? Feat. Joonatan Rautio 10th anniversary concert

Mikael Svarvar - vocals/piano/wurlitzer, Eevalotta Matikainen - bass, Martin Söderbacka - guitar

Toni Porthén - drums, Joonatan Rautio - saxophone

 

www.soulwhat.fi

@soulwhatfinland

 

Videoclips:

”People”

https://www.youtube.com/watch?v=DmM4tR0i1Vg

 

instrumental: "What Lies Ahead"

https://m.youtube.com/watch?v=ARmDYDmRyzw 

 

PRODUCER:

 

ELive Jazz Happening is produced by ELive Music, a music company located in Central-Ostrobothnia, Finland. ELive Music offers live music services, sound production, music recording and produces concerts for own groups. ELive Music is owned and managed by musicians Eevalotta Matikainen and Martin Söderbacka. Their business is based on outstanding skills as musicians, strong passion for music and a calling to create beautiful music. In all of ELive Music’s activity you can depend on professionalism and an uncompromising strive for quality. ELive Music is a trustworthy, flexible and creative cooperation partner.

 

www.elivemusic.fi 

www.facebook.com/elivemusicfinland 

www.instagram.com/elive_music 

www.twitter.com/elive_music